logo ebreguia
En bici pel Delta (nord)
Ruta 7 del mapa-guia*

Iniciem la ruta davant de l’ajuntament de Deltebre, per l’av. de Robert Graupera, on girem a la dreta. Travessem el municipi i sortim a l’àrea de lleure Molí dels Mirons (visitar l’illa de Gràcia).

Trobem una rotonda, i ens dirigim a l’Aldea per arribar a la carretera del Ligallo. Passem el canal de Muntanyana, deixem la carretera i seguim el canal avall.

Travessem la carretera de Camarles, després la de l’Ampolla i arribem a la platja de la Marquesa, on està l’illa de Cort; girem a l’esquerra, en direcció a l’Ampolla. En un rebolt tancat continuem endavant pel camí de la dreta del desguàs, cap al Goleró.

Voregem la mar morta que forma la badia del Fangar fins arribar al desguàs de la Unió, on hi ha l’embarcador de l’illa de Mar. Sempre per la vora del mar, passem el desguàs de Rompent i tombem pel primer camí a la dreta.

Travessem els arrossars per sortir a la carretera de la platja de la Marquesa i tombem a l’esquerra fins arribar a la platja. Quan trobem un restaurant, prenem el camí que va a la punta del Fangar. Cal visitar el mirador que hi ha a uns 3 km per observar una panoràmica dels Ports i de la punta del Fangar.

Ampliar mapa-ruta

Tornem al restaurant i continuem cap al sud, passant per la gola de Pal i continuem per la platja fins a Riumar. Passada la urbanització entrem al Garxal, des d’on s’observen una gran varietat d’aus aquàtiques.

De seguida arribem a la desembocadura de l’Ebre. Voregem el riu amunt fins arribar a un càmping, on girem a l’esquerra per un camí estret i passem pel turonet de les Marededéus (el muntell de les verges), el punt més alt del Delta.

Arribem al transbordador de l’illa de Buda i tornem a Deltebre pel camí que voreja el canal.

Ruta treta de Sargantana, l’agenda cultural mensual de les Terres de l’Ebre

Recorregut: Deltebre - illa de Gràcia - platja de la Marquesa - punta del Fangar - Riumar - el Garxal - desembocadura de l’Ebre - muntell de les verges - Deltebre

Distància: 54 km
Temps: 5 - 6 hores
Dificultat: baixa

Foto

* El Mapa-guia està a la venda en Lo Racó del Temple (Miravet) i recull les rutes més destacades d'ebregjuia.com amb un directori de serveis, restaurants, allotjaments selectes i els horaris dels monuments i museus.

Telf: 656 266 398

Foto
fotos

Autor: Aurelio L. (Lo Racó del Temple)