. .
miniatura

No el puc evitar, sóc un enamorat de les pedres...

Si les pedres parlessin! Són el testimoni mut la història. Han vist passar el temps i les gents d'altres èpoques, de cultures diferents i vides tan distants a les nostres...

Agraeixo la meva iniciació al Joaquim Marsal, llicenciat en Belles Arts i professor d'Història de l'Art. Ell em va guiar per primer cop al castell i em va obrir les portes de Miravet i la seva història.

Des d'aquell moment no he deixat d'investigar, documentar-me, llegir i tenir contacte amb estudiosos com l'Albert Curto, director de l'Arxiu Intercomarcal de l'Ebre, en Joan Fuguet, Doctor en Història i Arquitectura, l'Allain Demurger, erudit historiador dels templers, en Pasqual Ortega, escriptor i historiador reconegut, J. R. Vinaixa, escriptor i investigador de l'arxiu parroquial de Miravet, en Santi Marsal, estudiós en profunditat del Temple a Aragó i molts altres que em deixo.

Amb els coneixements adquirits he volgut fer honor, mitjançant les meves visites guiades, a les gents humils que la història omet i oblida, aquells que no foren protagonistes ni ocupen un lloc d'honor als llibres, però que mereixen del nostre reconeixement.

Sense ells la Història no hagués estat possible!

 REFERÈNCIES

-En 1997 vaig fer les primeres visites guiades a Miravet.

-Vaig crear i impulsar la primera iniciativa de serveis turístics i punt d'informació.

-He format als diferents guies de Miravet; documentat i dissenyat diversos productes com "La Memòria de l'Ebre" (crèdit de síntesi per l'ESO) i col.laborat amb els cursos de formació de guies de diversos Consells Comarcals.

-He treballat per al Consorci de la Ruta del Temple (Domus Templi), documentant i dissenyant els seus productes.

-He exercit de guia al castell, per a l'Oficina de Gestió de Monuments, fins l'any 2001.

-Com a dissenyador gràfic he creat les imatges i material promocional de la Ruta de les 3Ces, "Veniu a la Ribera", etc.

-A més he col.laborat i escrit per a edicions com Descobrir, España Desconocida, Sapiens, Mundo Medieval, Templarios, la Voz de la Hostelería y el Turismo, Hola-Viajes, etc.

-També he participats en documentals sobre els templers per a TVE internacional i TV3.

No obstant tot això no deixa de ser un hobby, doncs la meva feina principal i dedicació és el disseny gràfic.Lo Racó del Temple és un somni fet realitat. Una iniciativa original on podeu trobar serveis com informació turística, visites guiades i productes del territori de l'Ebre.

La bona informació
garanteix un bon viatge!


A "Lo Racó del Temple" us informaré i recomanaré allò que realment cal veure, el que mereix la pena visitar dins les vostres possibilitats, temps, ruta i preferències.

A l'Agencia d'Informació trobareu guies pràctiques de Miravet, les Terres de l'Ebre i la Ruta del Temple dissenyades per mi mateix per oferir la màxima qualitat.

També he editat el portal ebreguia.com, a Internet, i un Mapa-Guia del territori on destaco els pobles d'interès, monuments i rutes més importants de les Terres de l'Ebre, Priorat i Matarranya. El mapa-guia us el podeu descarregar en format A4.

A Lo Racó del Temple també trobareu una àmplia col.lecció de guies i rutes per a fer a peu o en BTT.


Sobretot no dubteu en trucar abans de visitar-nos, doncs us podeu trobar que el castell estigui tancat per reformes o qualsevol entrebanc. El nostre telèfon: 656 266 398.

I si voleu que us recomani algú restaurant o allotjament... ja ho sabeu: truqueu!


VISITES GUIADES I RUTES

Si sou dels que els agrada gaudir d'una bona estona en companyia d'un bon guia i descorbir els aspectes més singulars i entranyables del patrimoni i la història, aquí em teniu!

Interpretar moments claus de la història de Miravet i fer participar als visitants, com si formessin part d'ella, després de quatre anys com a guia al castell, ha estat per a mi un repte que ha merescut la pena.

"Sóc un enamorat de les "pedres"
i a Miravet hi ha moltes i ben treballades"

Les visites teatralitzades i interpretatives ens permeten recrear i imaginar situacions de la vida quotidiana en un altre temps a través d'un recorregut pel conjunt històric de Miravet i poden ser temàtiques, fins i tot amb vestuari d'època i alguna que altra sorpresa...


Visita al conjunt del poble antic de Miravet:
Jardí de l'islam, seu dels templers i poble fluvial de l'Ebre

Visites didàctiques: pas de barca, poble, castell i terrissa

Guia visual i visita al castell templer

Visita teatralitzada 850 aniversari

Ruta pels espais de la Batalla de l'Ebre

Duració, horaris i preus de les visites


L'AGROBOTIGA DE
LO RACÓ DEL TEMPLE

"Lo Racó del Temple" és un petit però acollidor "racó" guanyat a la roca que senyoreja l'Ebre, ambientat en una altra època i on s'exposen i venen els productes més selectes del que en un altre temps foren els Dominis del Temple (Domus Templi).

Els "racons" s'inspiren en les dependències del castell:

Vestibulum: samarretes amb motius templers dissenyats per mi i bijuteria.

El Taller: una selecció de terrissa tradicional de Miravet (càntirs, pitxells i gerres).

Scriptorium: sobre un antic pupitre i disposats en una reixa d'un monestir de clausura es mostra una selecció de llibres que tracten sobre el Temple, Miravet i la Batalla de l'Ebre.

Temple: música antiga i trobadoresca de Jordi Savall, Gregorio Paniagua, Juan de la Encina, etc.

Celler: selecció de vins i olis de les Denominacions d'Origen Priorat Qualificada, Montsant, Terra Alta, Siurana i Montsià.

Rebost: pastissets de cabell d'àngel, pastes, fuets, llonganises, xoriços i patès de cérvol i senglar; ametllats, capsetes, mels variades, confitures, etc.Carrer del Riu, 14 - 43747 MIRAVET :: Tel. 656 266 398
Horaris: Estiu de 10:30 a 14 i de 17 a 20:30; Hivern de 11 a 13,30 i de 16 a 18

Inici Idiomes | Presentació | info@miravet.info | 656 266 398
Lo Racó del Temple | Agrobotiga | Informació i Turisme
Visita guiada a castell de Miravet | Visita didàctica a castell de Miravet

+Serveis Turístics | +Patrimoni

Situació i Accessos
| Plànol de Miravet | Mapa de les Terres de l'Ebre
La Ruta del Temple | Miravet al llarg de l'any | Miravet i les Terres de l'Ebre
Aurelio López © 2002-2015
Tots els drets reservats. Prohibida la reproducció, copia o distribució, total o parcial, de qualsevol component, text o imatge, d’aquesta web, sense el consentiment dels autors, segons les lleis internacionals sobre el copyright i la propietat intel.lectual. Veure l'
avís legal.


rutadeltemple.com
ebreguia.com