. .

Hola, sóc l'Aureli, agent turístic de Miravet, natural de la Sierra de Segura (Jaén) i un enamorat de les Terres de l'Ebre.

Com a promotor de les iniciatives "Lo Racó del Temple" i "ebreguia.com" us vull donar la benvinguda i oferir-vos aquest web dedicat a un dels pobles més emblemàtics i amb més història de les Terres de l'Ebre.lo més destacat

Miravet destaca pel seu nucli històric, d'origen musulmà i autèntic poble fluvial de l'Ebre, amb el castell templer presidint un magnífic paisatge.

Miravet també és famós per la seva terrissa tradicional; el Pas de Barca, l'últim original de l'Ebre, l'obra pictòrica d'en Joaquim Mir i per haver estat escenari de la Batalla de l'Ebre.

el pas de barca i el riu

Jo us recomano entrar a Miravet pel Pas de la Barca.

Des del 28 de novembre de 2014 el pas de barca està FORA DE SERVEI
per manteniment fins nou avís

El barquer us passarà amb el cotxe d'una vora a l'altra en un trajecte d'uns pocs minuts que us faran desconectar, sortir del vehicle i gaudir de la pau i el silenci que acompanya al cant dels moïxons i el brogit de l'aigua.

- Horari d'estiu: de 9 a 19 h
- Alguns caps de setmana no tanca al migdia.
- Horari d'hivern: de 9 a 13 i de 15 a 18h.

* Amb bandera roja (inclemencies del temps) la barca no passa! (Veure accesos)En arribar a la plaça, aparcar el cotxe per contemplar la panoràmica del poble antic i el paisatge fluvial. És una panoràmica única en tot l'Ebre i no us deixarà indeferents. El gran pintor Joaquim Mir es va enamorar d'aquesta imatge pintoresca i va dedicar l'etapa final de la seva vida a Miravet.

A la plaça trobareu Lo Racó del Temple, el meu punt d'informació i agrobotiga on ens saludarem i us donaré la benvinguda.

Sempre agraeixo molt aquest petit gest de passar i saludar perque es gràcies a vosaltres es pot mantenir aquesta pàgina web i altres com ebreguia.com i rutadeltemple.com, a més us donaré la informació necesaria per a que aprofiteu be la vostra visita.

Al "Lo Racó" trobareu el Mapa-Guia de les Terres de l'Ebre, llibres i molts productes de les Terres de l'Ebre que us poden resultar interesants.


el poble antic, cap de la vila

Aprofiteu per pujar al castell fent una pasejada pels carrers del Cap de la Vila. La Guia de Miravet us permetrà descobrir tots els racons del poble antic i la historia de Miravet sense necesitat de contractar el servei de guia.

Punts d'interès al poble antic: plaça de l'Arenal (marques riuades), drassana medieval, molí de vernís terrissàire, palau del castellà, moli vell (seu de la cimera de l'Estatut), portal del Motxo, placeta (aljama-mesquita, abadia i antic ajuntament), carrer de l'Església i Ferreries (cases en ruines de la guerra), muralles del castell i Costa de Riago (calçada romana, GR99), mirador de la Sanaqueta i l'Església Vella (exposiciós sobre les riuades, la Batalla de l'Ebre i una mostra de terrissa miravetana; ara romànica del castell i l'audiovisual de Joaquim Mir: Miravet 1930).

foto
foto
foto

* Si sou un grup us puc oferir una visita guiada pel conjunt del poble.


el castell templer

La meva recomanació personal és que pujeu a peu al castell, passant pel poble antic, perque veureu el penya-segat sobre el qual està construït i les muralles baixes andalusines, les més antigues (s. IX). El camí el fareu en 10 minutets!

També podeu pujar en cotxe (no en autocar) i una vegada dalt no podeu deixar de contemplar la vista panoràmica del riu des del final de l'explanada de parquin.

Horari del Castell:
- de 10 a 19.30 hores (+30 min) de l'1 de juny al 30 de setembre.
- de 10 a 17 hores (+30 min) de l'1 d'octubre al 15 de decembre.
- de 10 a 15.30 hores (+30 min) del 16 de decembre al 28 de febrer.
- de 10 a 17 hores (+30 min) de l'1 de març al 31 de maig.
* Els dilluns no fesitus és tancat.

Us recomano concertar la visita guiada i els caps de setmana hi ha visites a diferents hores. Truqueu per informar-vos.


els canterers o terrissaires

Miravet és més famós en el temps per la seva terrissa que pel castell. Aquest ofici encara es manté viu gracies als vuit tallers que, agraïts, ens obrin les seves portes.


Jo sempre recomano visitar un parell d'ells, com a mínim. El més conegut pot ser és el taller-museu de Ferran Segarra, però altres tallers més petits i de més llarga trajectoria conserven tota la seva autenticitat, fins i tot els forns vells de llenya com ara Josep Papaseit, Ventura o Emilio Treig sense descartar a Pandam (Sales), Jornet i Pedrola.

De la tradició a la ceràmica d'autor: Jordi Balart. Aquest taller exposició es troba prop de la plaça gran del poble i mereix la seva visita com a reconeixement a la seva obra, que ens ha representat com a país a Nova York, escollit per la Generalitat de Catalunya, després de l'enfonçament de les Torres Besones.

- Horaris: de 9 a 13 i de 16 a 19,30 h. Alguns admeten grups concertats.piragüisme a l'ebre

Una de les activitats amb més demanda és la baixada per l'Ebre de Miravet a Benifallet en piraigüa.

Hi ha tres empreses que us ofereixen tot tipus de serveis i modalitats: Rogles, Beniemocions i Deltaventur.

Les aigües tranquil·les i el paisatge fluvial fan de l'Ebre un autèntic paradís per practicar tot l'any.Inici Idiomes | Presentació | info@miravet.info | 656 266 398
Lo Racó del Temple | Agrobotiga | Informació i Turisme
Visita guiada a castell de Miravet | Visita didàctica a castell de Miravet

+Serveis Turístics | +Patrimoni

Situació i Accessos
| Plànol de Miravet | Mapa de les Terres de l'Ebre
La Ruta del Temple | Miravet al llarg de l'any | Miravet i les Terres de l'Ebre
Aurelio López © 2002-2015
Tots els drets reservats. Prohibida la reproducció, copia o distribució, total o parcial, de qualsevol component, text o imatge, d’aquesta web, sense el consentiment dels autors, segons les lleis internacionals sobre el copyright i la propietat intel.lectual. Veure l'
avís legal.


rutadeltemple.com
ebreguia.com