logo ebreguia

Presentació

L'expressió "fer país" denota una aptitud i un interès per conèixer la nostra realitat com a poble i sentir-nos part d'ella.

La cultura, la història i la llengua així com el paisatge, la natura i el territori formen part d'aquesta realitat. Es tracta del nostre patrimoni comú i per tant l'hem de conèixer, respectar i protegir com a poble.

La descoberta de l'entorn i la diversitat cultural de les comarques de l'Ebre i el Priorat, com a part integrant d'un mateix país, no ha estat la mateixa que les comarques del Pirineu i la Catalunya nord, en part per la manca d'esforç institucional, en part per la mitificació del nord com l'essència dels "paísos" catalans.

Ara el Sud ha despertat del seu silenci per defensar i reivindicar allò que hauriem de sentir nostre tots els catalans, l'integritat del territori, el valor del patrimoni, l'aigua, la terra, l'aire i el foc, elements comúns a tots els pobles del món.

Som TERRES DE L'EBRE, CATALUNYA SUD!

Un territori on conviuen el mar, el riu i la muntanya. Un entorn cultural que s'estèn, més enllà de l'Ebre, a les comarques del Priorat i la franja, el Matarranya i el Maestrat.

UN PAÍS PER DESCOBRIR! EL TEU PAÍS!

Aquest portal pretèn servir-vos de guia per descobrir, de forma pràctica i útil, el més destacat i interesant del patrimoni cultural i natural de l'Ebre.

Benvinguts i bon viatge!Aureli López
Guia de Miravet i Agent turístic de "Lo Racó del Temple",
Editor d'ebreguia.com

Foto de l'Aureli Monge

De vegades viatgem per conèixer i descobrir indrets i cultures de fora, llunyanes, algo que sens dubte és molt positiu, però de vegades ens oblidem de totes aquelles riqueses i meravelles que tenim més aprop nostre.

Les Terres de l'Ebre, el Priorat i el Matarranya estan esperant que TU les descobreixis!